A nyirokmasszázs belső szervekre gyakorolt hatása:

A masszírozás hatására megnyugszunk, szívverésünk beáll a normális ütembe, vérnyomásunk rendeződik, légzésünk lelassul. Ezáltal belső szerveink is megnyugszanak, s kellemesen ellazulnak belső simaizmaink. A kezelt testterületen vérbőség, felmelegedés keletkezik, így ellazulnak kisebb nagyobb izmaink is. A vesék munkája ezzel a speciális nyirok masszírozással csökken, hiszen célzottan segítjük a sejt közötti fölösleges folyadék elvezetését ezzel a speciáli kipréselő masszírozási technikával.

A nyirokmasszázs csontokra és ízületekre való hatása:

A masszírozás hatására izmaink, inaink meg pihennek, ellazulnak, s ezáltal fokozódnak a méregtelenítő, gyulladáscsökkentő folyamatok. A táplálkozásunkkal felvett kalcium, foszfor, D-vitamin, a nyirokmasszázs segítségével, nagyobb arányban jut el a megfelelő részekhez. Fokozva így a csontsejtek képződését. A vérkeringés fokozásával az egész test oxigén ellátottsága és tápanyagáramlása javul, a csontszövetekre és a problémás ízületekre rendszeres használata kiváló.

A nyirokmasszázs pszichénkre gyakorolt hatása:

A kellemes finom bőr érintés hatására bekapcsol egy nagyon finom, pozitív energetikai vibrálás. Ez, az egész testen végig áramlik a kezelés alatt, így nyitottá teszi mozgásszervi és mentális rendszereinket, az ínger befogadására. Ezek az ingerek a megnyugvás, a szabad légzés, a test-lélek-elme pihentetése. Ha a kezelés közben álomban merülünk az csak fokozza a kívánt hatást.

A nyirokmasszázs hatása a bőrre:

Számtalan gyógyhatása mellett, a bőrre gyakorolt hatása szembetűnő. A nyirokmasszázs során alkalmazott olajak segítségével fokozódik a bőr rugalmassága, lassul öregedése, ráncosodása. Felpuhítja a bőrfelületen lévő hegeket, megvédi a bőrt a kiszáradástól, ezáltal fokozva a bőr védekező képességét, ami sok bőrbetegség okozója is lehet. A speciális nyirok kezelések alkalmával használunk olyan eszközöket, amelyek segítségével a bőrfelületet dörzsöljük, s igy az elhalt hámsejtek eltávoznak. A bőr anyagcseréje javul, fokozva ezzel a faggyú és verejték mirigyek erőteljesebb kiválasztó munkáját.

A nyirokrendszer kitisztítása, a nyirokkeringés felgyorsítása:

A kézi nyirokmasszázs egy szelíd, lágy, ritmikus, energetizáló technika, amely finoman hat a nyirokerekre és fokozza a nyirokáramlást a test minden szövetében. Segíti az immun működést, a vegetatív idegrendszert, csökkenti a stresszt, kitisztítja a kötőszöveti hulladékokat, csökkenti a szövetek leterheltségét, az ödémát a fájdalmat és a duzzanatot.

Puja Mária Nyirokmasszázs, nyirokkezelés, méregtelenítés - NyirokCentrum Debrecen

Weboldalunkon több hasznos cikket is olvashat ezzel kapcsolatban!

A nyirokmasszázsról bővebben>>>

Mindent megtanulhat az egyedülálló, a nyirokmasszázs és nyiroktorna ötvözésével összeállított, online videótanfolyamunk segítségével!

Részletek: ALTERNATÍV NYIROKTORNA ÉS NYIROKMASSZÁZS ONLINE VIDEÓTANFOLYAM

Facebook oldalam