KINEZIOLÓGIA – STRESSZOLDÁS

“A lélek törékenyebb az üvegnél, színesebb a virágnál, hajlékonyabb a nádszálnál, érzékenyebb a vízcseppnél, tündöklőbb a napnál.” /Tatiosz/

A kineziológia az izomműködést irányító idegrendszeri reakciókat vizsgálja, összekapcsolja a kínai energia áramlás rendszerét a meridián hálózattal. A kineziológusok kézi izomteszteléssel mérik ezek jelzéseit.

Célja: az egyensúly megteremtése, az energiagátak megszüntetése, feszültség csökkentése, a test természetes öngyógyító képességének visszaállítása, a test méregtelenítése.

Kineziológia stresszoldás NyirokCentrum Debrecen

Miben segít nekünk a Kineziológia?

Az izomválaszok finom megkülönböztetése segít felderíteni, hogy hol találhatóak energiagátak, vagy hiányosságok, amelyek fizikai, érzelmi, vagy energetikai szinten hatnak. Ebben segít nekünk a kineziológia. Az izomteszttel rákapcsolódunk a test kommunikációs idegrendszerére. Így bogozzuk ki az összegubancolódott szálakat, hogy ez által a szervezet képes legyen visszakapcsolni a még valamikori jól működő kiegyensúlyozott állapotát. Amikor vészhelyzetbe kerül biztonságérzetünk, a szervezet stressz hormonokat bocsájt ki, amelyek a véráramba kerülnek. Ilyenkor pánikreakció keletkezik, s ekkor a test érzésteleníti önmagát. Zsibbadtságot, dermedtség érzését, tiszta gondolkodásra való képtelenséget érzünk. Beszűkül a látás, hallás, testérzékelés. Mintha külső lezáró burok keletkezne a test körül, amely lehet fájó vagy szorító érzés is. Mindezek a furcsaságok, lezáródások hozzák létre a vakfoltokat, amelyek mint amikor a lemez megsérül, kihagy egy szakaszt a lejátszásból, vagy meg is áll. Ugyanez a helyzet velünk is.
Életünk során elszenvedett traumák, hasonló hibákat okoznak működő rendszerünkben, amit minden igyekezetünkkel próbálunk elrejteni mások elől, mert szégyenletes lenne, hogy sorozatosan ugyan ott akadnánk meg, egyszerű alap betűknél, számoknál, olvasási, számolási, hangképzési, vagy egyéb műveleteknél. Ilyenkor folyamatosan helyesírási, beszéd, látás, hallás, beszéd megértési, önkifejezési, önértékelési hibákat ejtünk. Akár hányszor találkozunk ilyen vakfolttal, annyiszor akadunk meg ugyanott.

Van megoldás!

Ezek kialakulhatnak fogantatásunk pillanatában, magzati-, gyermek-, felnőtt korban, s addig tartanak, amíg nem oldjuk fel őket. Nagyon kellemetlen, ugyanis ekkor az előagy tudatos működése helyett a hátsó agy automatikus része kapcsol be és a negatív élménykor rögzült reakciókat ismételgetjük. Egy ösztönös, beszűkült, behatárolt, vegetáló üzemmód ez. A kineziológia módszereivel, ezeken hatékonyan lehet segíteni. Testünk mindenre ismeri a választ, a kineziológia pedig kulcsot ad ehhez. A kezelések végeztével, másodpercek alatt láthatóak, hogy megváltozik a testtartás, arckifejezés, a hang tónusa és a viselkedés.

“A kineziológia alapja az a tény, hogy a testnyelv sohasem hazudik. Néha ugyan nem értjük, mit próbál a test, értésünkre adni, de ez nem változtat azon, hogy kifelé mindég kifejezi azt, ami bent történik.” /Dr. Sheldon Deal/

A kineziológia alkalmas:
• minden féle stressz oldására,
• fizikai szinten jelentkező fájdalmakra,
• önmagunkról alkotott negatív önkép átalakítására,
• önbizalom hiány helyreállításában,
• önkifejezés javítására,
• kapcsolatteremtési problémák oldására,
• dadogás helyreállítására,
• félelmektől való megszabadulásra,
• munka-, sport-, tanulási képességek javítására,
• allergiák kiküszöbölésére,
• megrázkódtatások során elszenvedett sérelmek,
• feldolgozatlanul maradt problémák leküzdésére,
• emlékezet javítására,
• fáradt, kimerült, depressziós tünetekre,
• szenvedély betegségektől való megszabadulásra,
• dyszlexia, diszgráfia és egyéb tanulási nehézségek oldására,
• minden típusú betegséghez kapcsolódó stressz oldására és még sok egyébre.

” Az igazi kérdés nem az , sikertelen voltál-e, hanem beletörődtél-e a sikertelenségedbe?” /Abraham Lincoln/

ONE BRAIN
Főleg a lelki eredetű problémák oldásával foglalkozik, a múltbeli érzelmi gátak feloldásával teremt energetikai egyensúlyt.

Stress Realese
A jó közérzet kineziológiájának, vagy stressz lebontásnak is nevezik.
Ezzel a technikával felderíthetők azok a személyiségjegyek, amelyek fenn tartanak betegségeket, makacs problémákat.
Oldhatókká válnak a kényszeres viselkedések, pánik betegségek, halogatások, függőségek, fóbiák, egyéb súlyos zavarok.
Élhetőbbé, stressz mentesebbé válik életünk.

Brain Gym /Készségfejlesztés, gyermek kineziológia/

Leginkább tanulási-, beilleszkedési nehézségek, magatartás zavarok jelentkezésekor alkalmazzuk.
Szükségünk van mozgásra, hogy jól érezzük magunkat, egészségesen éljünk, hogy agyunk jól működjön. A mozgás, fogantatásunktól életünk végéig elkísér. Megfelelő mozgásgyakorlatokkal a jobb-bal agyfélteke összehangolásával magasabb szintű agyi működés érhető el, gyermekkorban és felnőttként is. De nem csak a jó testi közérzet és agyi kapacitás miatt fontos a mozgás, hanem a viselkedés tekintetében is. Ha keveset mozgunk, fáradékonyak, unottak, félénkek, idegesek, … lehetünk.

Agyunk és izmaink között folyamatosan idegi kommunikációs kapcsolat zajlik. Érzelmi életünk alakulása és izmaink anyagcseréje között információs kapcsolat van. Azért érezzük magunkat jól, mikor egy kiadós sport után megpihenünk, mert akkor agyunk boldogság hormonokat, állít elő.

A könnyebb tanulás érdekében e kineziológiai ág speciális mozgásgyakorlatokkal segít javítani a test és az agy közötti kölcsönhatás fokát. Emellett emeli energia szintünket, harmóniába hozza a szellem-test-lélek egységét.
Így a jobb és bal agyfélteke tökéletesebb összehangolódása által javul az írás, olvasás, számolás, szövegértés, helyesírás, beszéd és egyéb készségek.

Az egyén viselkedésében bátrabb, nyugodtabb, aktívabb lesz. Közösségi kapcsolatai javulnak, tanulása feszültség mentesebbé válik. Kitartóbb, magabiztosabb és motiválhatóbb lesz. Finom motorikus képessége szem-kéz koordinációja rendeződik.
A gyakorlatokat csoportokban zenére végezzük./ Óvodákban, iskolákban külön foglalkozás keretében tartom./

Egyénre szabott foglalkozásokra is van lehetőség.
Eredményre rendszeres gyakorlás mellett számíthatunk.
Felmérések igazolják, hogy rendszeresen végezve hihetetlen mértékben növeli a tanulási készséget.

NyirokCentrum Debrecen - Kineziológia, Stresszoldás, Pióca kezelés, Nyirokmasszázs

NYIROKCENTRUM

Cím:
4029 Debrecen, Lórántffy u. 5

Telefon:
+36 20 215 6315

Email:
nyirokcentrum@gmail.com