BABA-, ÉS GYERMEK NYIROKMASSZÁZS TANFOLYAM

Alternatív Baba-, És Gyermek Nyirokmasszázs

Eltávolodtunk a természetességtől mintha félnénk hozzáérni gyermekünkhöz. Hiszen megszoktuk, hogy mindent könyvekből tanulunk, s ha nincs szakirodalom, nem merjük saját elgondolásunk szerint tenni a dolgunkat.

Pedig kellene, hiszen a belső ösztön, a hatodik érzék, az első gondolat mindig súg, csak nem figyelünk rá, vagy nem hisszük el.

Az érintés varázsa felbecsülhetetlen érték, ha az őszinte és szeretet indíttatású.

Egy újszülött kiszolgáltatott, teljes védelemre, gondoskodásra és óriási szeretetre szorul, életben maradásához.

A szeretet alapjait, ilyenkor csecsemő és gyermekkorban rakjuk le.

Minden gyermek különleges egyedi és megismételhetetlen, ezért megközelítésük, hozzájuk való viszonyulásunk is, egyénre szabott.

A szülő részéről legfontosabb az önálló gondolkodás, az érzések tisztántartása, a megértő és elfogadó szeretet energiájának állandó áramoltatása, egyensúlyban tartása.

Ne legyünk türelmetlenek és ne hasonlítgassuk össze gyermekünket másik gyermek fejlődésének ütemével! Ezzel csak belső bizonytalanságunkat fokozzuk és gyermekeink lelki fejlődését beszennyezzük, hiszen mindent éreznek, amit az anya érez.

A gyermek 7 éves koráig energetikailag még egy energiaburokban él az anyjával, ezért érzi rezdüléseit, érzéseit, félelmeit, szeretetét.

Ha nincs bizalmunk hozzá a saját életre valóságát illetően, hogy lenne neki önmagához?

Ezek a dolgok egy életen át elkísérik. Később már ezeket visszakeresni nagyon bonyolult.

Ha gyermekünk élete nekünk nem tetsző, mindig őt magát okoljuk, pedig a bennünk zajló lelki folyamatok, születését megelőzően alakították őt olyanná, amilyenné majd születése után válik.

Ha ezek figyelembevételével keressük a kapcsolódást gyermekünkkel, akkor meg fogjuk találni a legjobbat, testi egészségének fenntartására és lelkének ápolására.

Beszéljünk gyermekünkhöz már csecsemő korában is!

Igyekezzünk vele megértetni, elfogadtatni, ami szükséges!

Engedjük meg, hogy kisebb dolgokban, saját elhatározásából dönthessen a gyermek, megőrizve ezzel saját méltóságát, fontosságát, szabadságát.

Így kialakul benne a természetes ősbizalom a szülők felé, majd embertársai felé és az egész világ felé, az egész megnyilvánult, őt körülvevő, élő, érző, vele kommunikálni és kölcsönhatásban lenni képes egység felé.

Ha a szülő tele van félelmekkel, akkor a gyermekét is ilyen módon tudja csak megóvni a veszélytől, hogy megláttatja vele a félelmet, vagy ijesztgeti.

Ezáltal ezekben a gyermekekben, ugyanúgy kialakul a veszélytől való túlzott félelem, annak gyakori felidézése, így energetikailag annak bevonzása, illetve energia szinten közelben tartása, vagyis az ilyen típusú emberekkel gyakrabban történnek balszerencsés dolgok.

Ezzel a típussal szemben, azok a szülők, akik kiegyensúlyozott lelki békében élnek saját lelki mintázatukkal, egyszerűen engedik a gyermekeknek lemásolni belső bölcsességüket, lelki intelligenciájukat, amivel ők rendelkeznek. Hiszen eredendően és ösztönszerűen, egészséges szülői működésünk lenne, amelyben a gyermek biztonságban érezheti magát és egészségesen növekedhet.

Már csecsemőkortól következetesen ragaszkodjunk a szabályokhoz! Így a gyermek természetesnek veszi és elfogadja, mint ahogyan majd a természet változásainak állandóságát, s vele együtt az élet változásait.

Mikor viszont a szülő hol ezt, hol azt kéri, egyszer megenged dolgokat máskor nem, akkor a szülőt a gyermek megbízhatatlannak érzi és ellenszegül.

Mindezeket az alapelveket betartva, érzelmi stabilitásban fejlődik a gyermek.

Masszázs

Nincs két egyforma gyermek, aki ugyanúgy igényli a masszírozást. Erre szubjektíven rá kell hangolódnunk, ezért csak irányelveket tudunk átadni, amelyek a test egészséges biológiai működését segítik. A csecsemőnek szüksége van arra, hogy a leghosszabb ideig szoros fizikai kapcsolatban legyen a szülővel.

A masszírozást könnyedén megszokják és később, elég egy érintés már ráhangolódnak, ami korai életszakaszában megnyugtatta őt, későbbi életkorában is segítségére lesz.

Mikor a masszázsoknak, még nem volt ekkora kultusza, akkor még a babaszeretgetés, ringatás, simogatás, a megnyugtatás eszköze volt. Ha sírt a gyermek, fájdalmát jelezve, vagy csak szeretetre vágyva, az anya mindig érezte hogyan kell őt ölelgetni, ringatni és masszírozgatni.

Miami Orvostudományi Egyetem kutatásai szerint a masszázs serkenti azokat az idegeket, amelyek könnyítik a jó emésztést, a stressz hormonok csökkenését, az immunrendszer jobb működését.

Rendszeres masszírozással a gyermek nyugodtabb, boldogabb lesz, mélyül a szülő és a gyermek közötti jó kapcsolat.

Tanúsítvány igényelhető angol és német nyelven is.

Minden kedves jelentkezőt szeretettel várunk!

Friss információkért nézze meg facebook oldalamat:

Tanfolyam időpontok 2022.-ben:

A 3 napos tanfolyam díja: 50.000Ft./fő.